Meditatie Doet Ertoe!

Meditatie is de kunst van het loslaten of van moeiteloos zijn, in tegenstelling tot de populaire mening dat een hoge mate van concentratie vereist. Verbeterde concentratie is de vrucht van meditatie, niet het uitgangspunt! Het hoeft niet gezegd te worden dat dat niet het enig voordeel van Meditatie is. Meditatie helpt in het oplossen van de dagelijkse stress, iets waar we een neiging toe hebben om te verzamelen vanwege de stijgende eisen en druk op  professioneel en ook persoonlijk front.

Niet alleen dat, het voorkomt ook dat de stress in ons systeem komt, wat ziektes zoals bloeddruk of hypertensie vermijdt.  Daarnaast helpt Meditatie om iemand kalm en gefocusseerd te houden, ongeacht welk probleem er zich voordoet, wat iemand in staat stelt om elke moeilijke tijd in hun leven aan te kunnen.

Meditatie is het moeiteloos aanwezig zijn in het huidig moment, diep duikend in het NU! Zonder spijt hebben van acties in het verleden, en vrij van angst voor de toekomst. Hoewel dit abstract of intimideren klinkt in het begin, zal het door regelmatig oefenen zonder moeite gebeuren en leiden tot het vergroten van iemands bewustzijn. Het constant gezeur van onplezierige herinneringen en triviale kwesties verliezen het effect dat ze vroeger hadden, wat iemand laat glijden in een staat van herinnering vrij van ongewenste emoties. Meditatie is niet het slachtveld waar iemand vecht tegen een voortdurende vloed van gedachten die iemands geest bombarderen. In plaats van ze vast te houden en ze te beperken, zal slechts de observatie van de gedachten iemand toestaan om diep binnen zichzelf te gaan.

Deze diepe meditatie laat een compleet nieuwe dimensie opspringen die zich tot alle facetten van ons leven uitstrekt en enorme voordelen geeft die door alle lagen van ons bestaan druppelen. De zintuigen, die als een brug tussen objecten en de Zelf dienstdoen, nemen genot en plezier waar in de externe voorwerpen. Alleen wanneer er harmonie is tussen alle  zintuigen, kan meditatie gebeuren. Geleidelijk aan zullen begeren verlangen een zeldzaamheid worden, wat ons in staat stelt om ware genot en gelukzaligheid te beleven! Daarnaast wordt het gevoel van saamhorigheid met mensen en de natuur verdiept, zodat iemand comfortabel is met iedereen.

Er zijn verschillende soorten Meditatie die beoefend kunnen worden – Chakra Meditatie, Aura Meditatie, Mantra Meditatie, enz. Meditatie die beoefend wordt door moeiteloos te concentreren op de zeven chakra’s (energie centra) in ons lichaam staat bekend als Chakra Meditatie. Aura Meditatie aan de andere kant reinigt en vergroot de Aura, Mantra Meditatie wordt uitgevoerd door Mantra’s die iemand van zijn spirituele Goeroe heeft gekregen. Hoewel de meditaties verschillend klinken, zijn ze allemaal intrinsiek hetzelfde en leiden ons naar het ultieme doel van bevrijding!

Top